Zo maak je gyroskruiden voor je zelfgemaakte Gyros

Hollandse stamppot, Franse wijnen en Italiaanse pasta; eten dat kenmerkend is voor een land. Tevens zijn deze land typerend voor de kwaliteit van de gerechten. Hoewel smaak subjectief is, wordt deze link wel vaak gelegd. Zo is het ook met het Griekse gerecht gyros. Dit gerecht lijkt bovendien bijzonder veel op de bekende Turkse kebab, hoewel de Turken dit gerecht min of meer hebben gedupliceerd van de Griekse gyros. Wil jij weten hoe je dit gerecht bereidt en je gyroskruiden zelf maakt? Lees dan snel verder!

Griekenland in je eigen keuken

De zon opzoeken, een culturele stedentrip of sportief hiken in de bergen; wanneer je over de grens gaat, zal je overal te maken krijgen met een cultuurverschil. Indien je niet ver over de grens gaat, is dit verschil is ten opzichte van Nederland niet altijd duidelijk herkenbaar, maar een aantal verschillen vallen bijna altijd op. Een van deze verschillen is namelijk het eten dat een land kenmerkt. Gelukkig hoef je niet daadwerkelijk het vliegtuig te pakken naar Kreta of Athene om deze gerechten te proeven. Met onderstaand recept kan jij Griekse gyroskruiden maken en Griekenland in je eigen woonkamer proeven.

Hoe maak je je eigen gyros?

Het maken van je eigen Griekse gyros heb je snel gedaan. Hiervoor heb je de volgende producten nodig: lamsvlees of varkensvlees, tzatziki, een Griekse salade en een kruidenmix. Deze kruidenmix ofwel gyroskruiden bevatten de volgende kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Een snuf (zwarte) peper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen chili
  • ½ theelepel uienpoeder

Bereid je eigen gyros met deze gyroskruiden

Wil jij de smaak van echte Griekse gyros in je eigen keuken kunnen realiseren? Hanteer dit recept en bereid dit typerende gerecht met gyroskruiden in eigen keuken.